Kompetansesenteret for arbeidsutstyr (KOSAR)

Hva er KOSAR?

Bransjeutvalget for kranopplæring (BUK) ble i 1989 etablert av arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene sammen med myndighetene. En av BUKs hovedoppgaver var å utarbeide fagplaner og gjennomføre eksamener innenfor de samme områder. Opplæring av instruktører var en annen viktig oppgave for BUK og mere enn 250 instruktører hadde fått sin opplæring ved nedleggelsen.

I forbindelse med innføring av Brukerforskriften ble mange av BUKs oppgaver overtatt av andre og det ble derfor besluttet å nedlegge BUK. I 2000 ble KOSAR etablert og BUKs oppgaver nevnt ovenfor ble overført til KOSAR.

Et annet viktig område for KOSAR er godkjenning og oppdatering av sensorer for G 5 Offshorekran praktisk kjøreprøve. KOSAR har et komplett register over godkjente sensorer som du finner et annet sted på hjemmesiden.

KOSAR eies 100% av KranTeknisk Forening.

 

Styreleder Bjarne Roland (senior ingeniør i Flom Kjetting AS)
+47 952 00 044, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Daglig leder Arild Nybø
+47 918 98 006, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Hva gjør Quality Norway for KOSAR?

Quality Norway leverer alle sekretariatsfunksjoner til KOSAR. Dette omfatter administrasjon, styrearbeid, medlemsservice, regnskap, salg, marketing og drift av KOSARs hjemmeside. Vi utfører også alle tjenester knyttet til kurs, seminarer og konferanser. Mer om våre tjenester, se OM OSS